KEURINGEN

Elektrische installatie in gebruik genomen :

Elektrische installatie in gebruik genomen :

Keuringen stookolietanks

voor 1 oktober 1981

na 1 oktober 1981

Als u een woning verkoopt met een elektrische installatie die in gebruik werd genomen voor 01/10/81, dan bent u verplicht om een keuring van uw elektrische installatie te laten uitvoeren. Enkel als u al een verslag hebt, is dit niet nodig.

 

Het keuringsattest moet u bij de verkoop kunnen voorleggen. Zonder dergelijk verslag, kan de verkoop niet doorgaan. Het resultaat van het verslag doet voor de verkoop niet ter zake, de enige eis is dat dergelijk verslag aanwezig is.

 

Hoe gaat dit in zijn werk?

 

De controleur komt ter plaatse en bekijkt de elektrische installatie. Vervolgens maakt hij een verslag op waarin staat of de installatie al dan niet conform het A.R.E.I.
(Algemeen Reglement op de Elektrische Installaties) is.

 

Indien de installatie niet voldoet aan het A.R.E.I., krijgt de koper 18 maanden na de datum van de aankoop de tijd om de installatie in orde te brengen en te laten herkeuren.
Dit hoeft niet door hetzelfde keuringsorganisme te zijn.

 

 

Als u voor de verwarming van uw woning een stookolietank gebruikt, dan gelden er verplichtingen voor het onderhoud van die tank. Stookolie wordt ook gasolie, mazout of huisbrandolie genoemd.

Voor een oplijsting van alle verplichtingen klik  hier (www.vlaanderen.be)

Bent u na het lezen tot het besluit gekomen dat uw stookolietank gekeurd moet worden of raakt u er niet aan uit, contacteer ons vrijblijvend voor meer info en/of een offerte!

Deze installaties moeten gekeurd worden voor ze in gebruik gesteld worden. Nadien moet de installatie gekeurd worden om de 25 jaar. Wanneer de installatie niet in orde is, moet deze binnen de 12 maanden in orde gebracht worden en herkeurd worden door hetzelfde keuringsorganisme.
Indien u uw woning verkoopt, heeft u een geldig gelijkvormigheidsattest nodig.

 

Alle elektrische installaties, ongeacht wanneer ze in gebruik genomen werden, moeten bij een wijziging, verzwaring of uitbreiding gekeurd worden door een erkend controle organisme.

 

Bekijk voor meer info, lees zeker eens onderstaande folder:

 

 

 

Voor meer info en/of prijzen,  aarzel niet om ons te contacteren.

Aannemer in ruwbouwwerken,

zowel nieuwbouw als verbouwingen. Daarnaast ook het uitvoeren van blowerdoor/luchdichtheidstest en

maken van EPC-certificaten.

CONTACT INFO

Speibeekstraat 4

8720 Dentergem

0474 96 02 75

© 2014  Bart Decorte BVBA.  All Rights Reserved.